2014. május 19., hétfő

Tedd szebbé a hétfőket! - "Szépfő"

Sziasztok! :)

Hu-hu, még egy hétfő! Ez kihívást jelent, méghozzá azt, hogy tedd szebbé ezt a napot. A hétfő is ugyanolyan nap mint a többi. Akkor meg miért mindenki olyan lassú, és rosszkedvű ezeken a napokon? Ideje felturbózni a napod pajti!


Először is. Miért van ez, miért utáljuk ennyire a hétfőket?


Nagy-Britanniában végzett kutatás szerint az emberek vasárnap este alszanak a legrosszabbul, aminek következtében nappal sokkal stresszesebbek és fáradékonyabbak lesznek, ezáltal rosszabbul teljesítenek a munkahelyükön, a főnökök, a tanárok pedig ekkor a legelviselhetetlenebbek.  Ezzel ellentétben, a munkahét végeztével, péntek este alszik az emberek többsége a legjobban. Véleményem szerint innen következhet a szombat reggeli világlátásom is, miszerint minden csodaszép, és mindenkit szeretünk.:) na jó azért nem mindenkit.

És most, ha már tudományosan is bebizonyították hogy a hétfő az emberek legrosszabb napja, tegyünk valamit ellene.
Persze a legjobb az lenne, ha eltörölnék a hétfőket, esetleg minden vasárnap után még egy vasárnap következne, ha hétfőn nem írnánk dolgozatokat és vizsgák sem lennének. Hidd el, az emberi fajt ismerve, keresne magának egy másik napot amit tovább utálhat. Ez van.
De nekünk nincs tündérkeresztanyánk sem, hogy segítsen a balszerencsés napokon, sem beszélő aranyhalunk hogy hivatalosan is mentsen fel a hétfők alól, csak a saját okos kis eszecskénk. 

Már vasárnap este készülj fel a hétfőre, azaz bizonyosodj meg róla, hogy hétfőn reggel semmiféle akadályba ne ütközz. Készítsd ki előre a ruhádat, ne reggel jusson eszedbe hogy nincs kimosva a kedvenc blúzod, és te épp azt akartad felvenni.

Küldj üzenetet a múltból. Ez a már rengetegszer bevált trükk megunhatatlan, és biztos siker. A hét valamelyik napján, mikor jól érzed magad, vagy akár csak gyönyörű az idő írj üzenetet saját magadnak (jöhetnek a színes post-it-ek) és ragaszd jól látható helyre (akár be is fújhatod kedvenc parfümöddel - az illatok hozzák az emlékeket) , hogy mikor hétfőn felkelsz, mosolyt csalj az arcodra. Ha már egyszer mindenki más olyan komor.

Kukorikuuu! Ébresztő álomszuszék! Ébresztő hangod legyen vidám, és egyben idegesítő is, hogy biztos felkelj és ne kelljen kapkodnod a készülődéssel. Bár sokan épp hétfőn engedik meg maguknak a szundit, ilyenkor érdemesebb korábban kelni, hogy biztosan összeszedd magad.

Zene nélkül nem nap a nap. Én személy szerint minden reggel zenére készülődök, de hétfőkön még én is pörgősebb számokat hallok, és rögtön felgyorsul a vérkeringésem. 

Vasárnap feküdj le hamarabb. Tudjuk, hogy a hétfő a hibás, hogy tönkreteszi a napod, de azért te is ludas vagy. Ha vasárnap hamarabb fekszel, többet alszol, hétfő reggel kipihentebb leszel, és könnyebben felkelsz. Ilyen egyszerű.

Olvasd a megfelelő könyveket. Hétfőn hanyagold a világ irodalom remekeit, ne kezdj nehéz olvasmányokba. Maradj a szórakoztató, rövid műveknél, ami biztosan feldobja a napod. Menj el a legközelebbi könyvtárba/könyvesboltba, újíts be valamit, esetleg egy régóta várt könyvet.

Vannak még jó ötleteid, hogy feldobd a hét első napját?




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése